Vi ser samme verden, men med ulike briller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høyt på listen over ting som fascinerer meg, finner du bl. a forskjellen på menn og kvinner. Utvilsomt er vi samme rase, men hvor ulikt vi fungerer er et endeløst kapittel. Ikke bare er vi skapt som fysiske kontraster av hverandre, men også på det psykiske plan. Forskjellen er så stor at en må forbløffes over at kvinner og menn i det hele tatt har kommet på å slå seg sammen. Men det mest fascinerende, er hvordan vi utfyller hverandre til punkt og prikke.

Jeg leste en tid tilbake en fantastisk bok som sikkert allerede er kjent for mange av dere, den omtalte "Menn er fra Mars og kvinner er fra Venus" av John Gray. Dette er en av nåtidens mest solgte samlivsbøker, og er oversatt til hele 40 språk verden over. Gray forklarer enkelt og lærerikt hvordan kvinner og menn har ulike tankemønstre, og hvorfor de handler som de gjør i ulike situasjoner.
 

 

I "Menn er fra Mars og kvinner er fra Venus" forklarer Gray fenomenet problemløsning. Oppstår det f.eks et problem hos mannen, trekker han seg tilbake i "hulen" sin for å tenke og komme frem til en løsning på problemet. Det er her kvinner gjerne ønsker å gi mannen råd, veiledning og løsninger på problemet hans. Men menn ønsker instinktivt ikke denne form for hjelp, det er jo derfor han har hulen sin!

 


Nettop der er vi kvinner stikk motsatt. Oppstår det er problem hos kvinnen, føler hun automatisk et sterkt behov for å uttrykke sine følelser rundt problemet, gjerne til sin partner. Ved å bli hørt og få drøfte problemet med en annen, både tenker og jobber kvinnen med problemløsningen samtidig som hun prater.

"Der mannen kommer fra" er det vanlig å takle problemene sine på egenhånd, og å spørre om hjelp hvis man trenger det. Og spør man om hjelp, så får man hjelp. "Der kvinner kommer fra" er det kjent at ekte kjærlighet ikke trenger å spørre. Der viser man sin omtanke ved å gi råd og veiledning.

 Prating er uten tvil noe vi kvinner har verdensrekord i, og alltid har hatt. Kvinner får et "kick" av å prate lignende det narkomane kan få av heroin, ifølge psykiater og forfatter av boken "In the female mind", dr. Luan Brizendine. I følge forskning snakker kvinner både fortere og nesten tre ganger så mye som menn, med sine 20000 ord om dagen, i motsetning til menns 7000. 

Men det mannshjernen mangler av snakkesalighet tar de igjen ved å tenke på sex. Ifølge Dr. Brizendine er hjernens "sexprosessor", området ansvarlig for de sexuelle tankene, dobbelt så stor hos menn som hos kvinner. Ifølge Daily Mail viser studier at menn tenker på sex hvert 52. sekund, i motsetning til kvinner som tenker på sex gjennomsnittlig èn gang om dagen.
Sex og prating er bare et par eksempler blant tusenvis av forskjeller hos kvinner og menn, men dog de mest typiske. Vi oppfatter faktisk det meste på hver vår måte. Ved å forstå deg på det motsatte kjønn, kan du være med på å gjøre det bedre og enklere for både deg selv og partneren din. Bøkene skrevet om ovenfor anbefales på det varmeste. Hvis du tror du er utlært når det kommer til det motsatte kjønn, har du mest sannsynlig ikke lært noe. ;)
 

Har du noen artige historier eller erfaringer vedrørende forskjeller mellom menn og kvinner?
Fortell oss gjerne!

 
3 kommentarer

pixie72

23.sep.2011 kl.13:30

Denne bloggen liker jeg!!!!

vilde kommentarer alltid tilbke

23.sep.2011 kl.14:57

fin blogg

Sabita

24.sep.2011 kl.12:06

Likte bloggen din :D

Skriv en ny kommentar

whatthehelldoweknow

whatthehelldoweknow

23, Arendal

Velkommen til vår blogg! Her vil du finne emner som er litt utenom "det vanlige". Vi fokuserer mer på samfunnsrelaterte emner, filosofi og mer enn gjerne emner som holdes bak lukkede munner. Enjoy your ride!

Kategorier

Arkiv

hits