Hvor bevisst er du?

Hver eneste dag tar vi tusenvis av bevisste valg. Vi står opp, velger å steppe inn i dusjen - velger hvilke klær vi ønsker å ha på oss - velger hva vi vil smøre på brødskiva. Men allerede før du velger, kan høyteknologiske hjerneskannere i dag fortelle deg hva du velger, hele 7 sekunder før du vet det selv. Hvordan er dette mulig?

Ny forskning tyder på at underbevisstheten din har bestemt seg for hva du vil, mange sekunder før du vet det selv.

- Vi tror beslutningene våre er bevisste, men disse dataene viser at bevisstheten bare er toppen av isfjellet, sier John-Dylan Haynes fra Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Science.

 

 


 
 

Vi mennesker bruker bare få prosent av hjernen vår i det daglige liv. Hvor mange er for meg usikkert, og jeg har hørt flere personer si forskjellige prosent opp igjennom. Men hva bruker vi da alle de andre prosentene til? Det er ingen hemmelighet at vi mennesker har både en bevissthet og en underbevissthet. Vår bevissthet bruker vi til å ta valg i hverdagen, og til f. eks å kommunisere. Men forskere har kommet frem til at bare 10% av handlingene våre foregår på det bevisste planet. Vi handler dermed 90% av tiden underbevisst. Dette er noe mennesker i dag hverken vet, eller tenker over. Og jeg spør meg undrende hvordan! Hvordan vi mennesker fungerer, og hva slags vesener vi er - har for meg opp i gennom mitt "lange" liv vært noe av det mest mysteriske og magiske som finnes.

 
Heldigvis har vi utviklet oss og vokst såpass på det kollektive bevissthetsplanet at det må mer til enn programmer om spøkelser, åndelighet og den 6. sans for å skremme oss på TV-skjermen. For ikke mange årene tilbake ville dette vært absurd. Mennesker over hele verden blir healet, hypnotisert og kvitt problemene sine ved help av tankefeltterapi.

Det er sikkert for mange et kjent fenomen å forsove seg om morgenen. Mange har sikkert også opplevd å sitte der uten vekkerklokke søndags kveld. Og jeg tror også mange der ute har vært med på å bråvåkne når klokken er på slaget 08:00, uten noen form for anelse hva som våknet deg. Dette er ørsmå eksempler på hvordan underbevisstheten vår er med på å styre livene våre. og det hele sett med litt Science Fiction øyne - hvordan vi kan programmere oss selv. Folk healer seg selv fra grønnsak til gående, blir kvitt kreftceller ved å snakke til dem. Hvordan forsvarer verdens skeptikere disse hendelsene?

 

Det skjer mye rundt oss i disse dager, og mer venter oss. Vi som er på jorden går gjennom en spennende periode, med revolusjonære hendelser. Mer enn aldri før trenger vi å opplyses, bli kvitt hemmeligheter og fordommer og fungere som et lag.

 
Varme tanker går til de pårørende i Utøya-marerittet og bombehendelsen i Oslo. Sammen er vi sterke.

Hvil i fred.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

whatthehelldoweknow

whatthehelldoweknow

23, Arendal

Velkommen til vår blogg! Her vil du finne emner som er litt utenom "det vanlige". Vi fokuserer mer på samfunnsrelaterte emner, filosofi og mer enn gjerne emner som holdes bak lukkede munner. Enjoy your ride!

Kategorier

Arkiv

hits