Think green!

Her om dagen satt jeg å tittet litt på en gammel sending av Oprah, hvor de presenterte en flott herremann med navnet David, som sammen med en gruppe mennesker har laget en 60 fots catamaran av 12.500 plastikkflasker!! Båten har allerede forlatt San Francisco hvor målet er Sydney! De seiler over stillehavet for å "protestere" mot de enorme søppel- ansamlingene vi mennesker fyller havene våre med, mest av alt plastikk. Stillehavet mere enn noen andre, hvor søppelet vårt dekker et område på en størrelse av USA ganger 2!! Hundrevis av dyr dør hver eneste dag på grunn av oss og vårt søppel, naturen reagerer med naturkatastrofer og nå er den globale oppvarmingen blitt et verdensproblem vi sliter med å løse! Se rundt deg og lær deg å tenk at DU gjør en forskjell selv om du er en av billioner!

Dersom dere er interresert i å vite mere om denne fantastiske gjengen, gå inn på www.theplastiki.com, hvor du kan se alt fra planlegging av prosjektet til bilder fra turen hittill. Jeg synes det er fantastisk at det finnes mennesker som dette, som tenker på menneskenes fremtid og ikke bare på oss som lever her og nå! Jeg ble såpass inspirert av disse menneskene at jeg valgte å sette sammen en liste over tiltak både du og jeg kan gjøre for jorda vår. :)


Det settes inn stadig nye tiltak for å forbedre utslipp og forurensning- men det er ikke nok! Kjære bloggere- og andre mennesker der ute- tenk på den vakre jorden vi lever på.. Den burde være i tankene deres hver eneste dag! Uten den hadde ingen av oss vært her! Noe så vakkert finnes hverken i klær, sko, biler eller telefoner.. Mange av oss er preget av ren latskap, egoisme og en umettelig kjøpetrang.. Åpne øynene deres! Vi må ALLE gjøre vårt!

Noen mener at det allerede er skjedd for stor skade, men personlig mener jeg at hvis vi alle en dag klarer å vende oss mot en miljøvennlig tankegang, kan det skje forandringer fortere enn vi tror.

Jeg legger ved en liten liste med eksemplerpå tiltak du kan gjøre i din hverdag for å gjøre en forskjell. Husk at verden trenger deg.. verden trenger alle -og du er en av dem!

- Bruk sparepærer! Sparepærer og LED pærer gjør det mulig å lyse opp hjemmet uten å bruke for mye strøm.

- Skru av ALLE lys etter deg! Dette må være en av de enkleste måtene å spare energi på-  det er rett og slett bare å gjøre det!

- Bruk tørkesnor/ stativ fremfor tørketrommel! Det er veldig greit å hive klærne inn i tørketrommelen, men bruker du snora sparer du både naturen og klærne dine!

- For de som har tilgang på ved-ovn: Fyr med ved fremfor strømfyring/ oljefyring! Bruker du ved eller pellets i stedet for olje, reduseres klimagassutslippene med 3,7 tonn i året. True story!!:-) Både varmepumpe og pelletsovner er gode måter og varme opp hjemmet ditt på!

- Isolasjon! For å lettere holde på varmen må vi hindre at varmen lekker ut... Så det er bare å sette i gang å isolere! Vinduer, vegger og tak! Husk at varme stiger- derfor er taket viktig å isolere og gjør man det selv er det mye penger spart:-)

- Invester i A++ hvitevarer fremfor B- merkede varer.

- SRU AV elektriske apparater! Tv, DVD-spillere, CD-spillere -De fleste bruker strøm dersom du ikke skrur dem av ordentlig. (uten bruk av fjernkontroll) Dra også ut ladere fra stikkkontakter når den ikke er i bruk..

- Bruk sykkel og kollektiv trafikk, la barna gå/ sykle til skolen og rett og slett kjør mindre! Det gir deg den mosjonen du trenger og du sparer miljøet- toppen av god samvittighet eller hva??;)

Dette er bare en liten liste over ideer som gjør at du sparer miljøet og du kan leve med en bedre samvittighet.. Bare det i seg selv kan forandre hverdagen din til noe positivt:-) For flere råd og tips, gå inn på www.gronnhverdag.no, en flott side med mye inspirasjon!


Det er mange enkle ting i hverdagen som har en stor effekt på klimautslippene hvis bare mange nok bidrar. Skriv det på speilet, på kjøleskapet eller i taket over sengen.. Hjelp deg selv og alle mennenskene rundt deg! Dere har hørt det hundrevis av ganger før, og jeg gjentar:
TENK GRØNT, så blir det skjønt!! ;)

Hva gjør du for å spare miljøet vårt? Har du noen tips du vil dele?

Til dere som allerede har en grønn tankegang: STÅ PÅ! Det er flott å se mennesker som tenker på naturen vår! Dere gjør en fantastisk innsats! :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

whatthehelldoweknow

whatthehelldoweknow

23, Arendal

Velkommen til vår blogg! Her vil du finne emner som er litt utenom "det vanlige". Vi fokuserer mer på samfunnsrelaterte emner, filosofi og mer enn gjerne emner som holdes bak lukkede munner. Enjoy your ride!

Kategorier

Arkiv

hits