Burkaforbud innført i Frankrike
På mandag innførte Frankrike burka-forbud, og muslimske kvinner kan nå bøtelegges med 150 euro - som tilsvarer ca 1200 norske kroner, for å gå kledd i burka eller nijab i offenligheten. Politiet har fått instrukser om hvordan forbudet skal iverksettes, og foreløpig skal ikke de ansiktsdekkende plaggene fjernes med makt.

I Frankrike finnes det rundt 5 millioner muslimer, men det er beregnet at ca 2000 av dem dekker seg til.

Den muslimske forretningsmannen Rachid Nekkaz vil nå opprette et fond som betaler bøtene kvinnene måtte få dersom de dekker seg til. Han oppfordrer alle kvinner til å gå med sløret i gatene, og utøve sivil ulydighet.
 
Strider ikke dette mot religionsfriheten og friheten vi mennesker har til å være hvem vi ønsker å være?
Er dette å gå litt for lang til verks? Eller er dette nok et tiltak for å bedre sikkerheten? Hvis hvem som helst har lov til å dekke seg til til enhver tid, vil vi da plutselig leve i et sikkerhetstruet samfunn?

Hva mener du om et burka-forbud?

 

8 kommentarer

<3 Jeanette - Gratis design!

12.apr.2011 kl.13:56

Synes dette er tragisk, de må da få lov til å gå med hva de vil, akkurat som oss andre mennesker som ikke er muslimer, men vi har jo vår stil. Enkelte av oss....

Runar

12.apr.2011 kl.14:10

Synes det var et flott tiltak. Hadde vært noe for norge også, kanskje vi hadde sluppet noen av alle svartskollingene! Dette får også "burkafolket" i jobb, ettersom arbeidstakerne kan se trynet deres, og faktisk kan vurdere de :)

Ida & Christine

12.apr.2011 kl.14:27

Dette har vært en aktiv diskusjon i rettslære-timene. Personlig ser jeg ikke helt behovet med dette tiltaket, ettersom det står klart i menneskerettighetene at enhver har rett til å uttrykke sin religion ved bruk av symboler, noe jeg ser på klær som. Jeg har forståelse for forbud mot slike symboler i visse yrker (for eksempel får jo ikke dommere bruke det, for ikke å skulle opptre partiske), men i offentligheten generelt synes jeg det burde være opp til den enkelte hva de klær seg i.

12.apr.2011 kl.17:24

Når vi først har begynt å forby , så kan vi forby Nonne-drakter, de er en slags burka de også. Emo og punk-klær ...De er rare, svarte og skremmende...

Indiske og pakistanske klær....De er for fargerike...

hullete bukser, karneval-drakter, helloween-drakter....At bør forbys.

Vi gjør det lettere......ALLE MENNESKER BLIR PÅLAGT Å GÅ MED UNIFORM.

TULL og TØYS! Jeg blir ganske irritert her aså...

HVOR mange muslimer bruker egentlig BURKA????

Det hanlder ikke om burka her...det handler om å kontrollere muslimene..!!!!!

Min mening!

Chris Overgaard

12.apr.2011 kl.17:25

På sett og vis kan dette til en viss grad sammenlignes med DLD (datalagringsdirektivet) Problemet med disse plaggene er ikke plagene i seg selv, men hvem som skjuler seg under habitten. Plagene er vel heller ikke religiøse symboler men snarere en form for kontroll av kvinner. Det har seksuelle overtoner, og ikke religiøse etter min oppfattning. Siden disse plaggene i praksis kan brukes av hvem som helst som vil skjule sin identitet for omverden, fremsår de som et problem. La oss si at jeg av personlige religiøse hensyn, ønsket å iføre meg finlandshette eller balaklava og ta en tur i banken. Tenker det ville blitt litt oppmerksomhet omkring min fremtreden jeg!

mitsumama

13.apr.2011 kl.09:38

Liker bloggen deres! Forfriskende. Jeg jobbet som lærer på Hersleb Ungdom skole i Oslo, der det er 99% innvandrere. Mange gikk med Hijap, ingen med burka. Det ville kanskje vært vanskelig å undervise ungdom som var hel-dekket, fordi mye av kommunikasjon mellom mennesker skjer gjennom ansiktsutrykk. Likevel er jeg opptatt av religionsfrihet, og synes derfor ingen stat skal iverksette slike tiltak som Fr nå har gjort. Mitsumama

Anita Kallmyr

13.apr.2011 kl.22:44

Vel jeg sa jeg skulle skrive på bloggene deres og det skal jeg! Jeg likte bloggen deres veldig godt mange samfunnsaktuelle temaer! Dette liker vi! :D

14.apr.2011 kl.07:36

dere burde ha ett litt lettere navn ! jeg kommer ALDRI til og se på denne bloggen igjen ! man husker aldri hva den heter og jeg gidder ikke og lagre sia heller ... .. .. .. .. .. ... ... ... ... ... ..

Skriv en ny kommentar

whatthehelldoweknow

whatthehelldoweknow

23, Arendal

Velkommen til vår blogg! Her vil du finne emner som er litt utenom "det vanlige". Vi fokuserer mer på samfunnsrelaterte emner, filosofi og mer enn gjerne emner som holdes bak lukkede munner. Enjoy your ride!

Kategorier

Arkiv

hits