Er vi blitt slaver av religionen?

 

Troen er det mest personlige vi mennesker har. Religion er et tema vi aldri blir mett på - et tema som er farlig å diskutere - men nødvendig. Forskjellige trosretninger, ritualer, normer og regler. Så forskjellige, men samtidig så like.

Selv er vi begge to det vi ville kalle litt "anti-religion". Vi er absolutt troende, men vi tilhører ingen religion. Religion bringer i våre øyne med seg mer fordommer, sjalusi, hat og krig - enn det bringer med seg fred og kjærlighet. Ja, dette er store ord, vi vet det. La oss forklare..

Først av alt, vil vi få si at det i denne teksten ikke finnes noen intensjon om å henge ut andre, hverken religioner eller enkeltmennesker. Vi vil få frem et poeng. 

Vi har begge hatt verdens beste oppvekst, har en mor og far som elsker oss høyere enn livet selv. Ingen av familiene våre er religiøse, men vi har absolutt vokst opp til et svar som "det er mer mellom himmel og jord enn det vi mennesker vet". Og det ble vår tro. Først da vi begge var rundt 20 år gammel, fikk vi våre svar på hva vi trodde om det ene og det andre - via forskning, fysikk og selvutvikling. Vi har dannet oss et bilde av hvordan vi tror ting er - det er jo det vi alle gjør. Vi finner alle vår individuelle sannhet.

Vi har i ettertid møtt et flertall religiøse mennesker, lest og diskutert mye om religioner og sekter generelt. For oss blir mange av disse normene og reglene som finnes i visse religioner/sekter - helt på viddene.
Hvis ikke du gifter deg med en av samme sekt - blir du utstøtt. Hvis du har sex og får barn før ekteskapet - blir du utstøtt.  Hvis du melder deg ut av sekten - vil familien din aldri ha noe mer med deg å gjøre. Hvis du er homofil - kjenner du ikke deg selv, og er en synder.

Hvor kommer alle disse fordommene fra? Religiøse mennesker som snakker om å elske sine neste, er i visse tilfeller de som viser minst  nestekjærlighet av dem alle. Store deler av krig i verden foregår på grunnlag av religion og kamp om makt. Hvilken gud som er den riktige guden, og hvilken religion som har "rett"..

Eksempler på dette finner vi i alle slags religioner. Men misforstå oss rett - det finner fantastiske religiøse mennesker, også, det er det ingen tvil om. Det som blir feil for vår del, er å henge igjen i gamle trossystemer som ble "innført" av maktsyke mennesker flere hundreår tilbake i tid, for å holde kontroll på befolkningen. Det å tilbe eldgamle religioner og historier, og å faktisk leve for en helgen som f.eks Jesus Kristus.

Men hva skjedde med å leve for seg selv? Være mesteren i sitt eget liv? Ha troa på seg selv, vise respekt og medfølelse for sine medmennesker - samt ha en personlig tillit og tro på en høyere makt? Vi er alle forskjellige, har forskjellig tro og det er viktig at vi respekterer hverandre. Vi må aldri glemme at hver og en av oss er unike på hver vår måte.

 

Vi tror Gud er energi. Vi tror Gud er en allvitende kjærlighetskraft som strømmer gjennom alt som finnes. Deg, meg, havet, kjøkkenbordet og gryteretten. All materie. Alt er en. For de som ikke tror på noe spesielt, forstår vi godt at dette kan bli ganske abstrakt tenkning. Men husk - til og med det å ikke tro på noe som helst - er en tro i seg selv...

 

Hva er dine tanker om religion? Er du troende?
Hva er din definisjon av Gud?

Fortell oss gjerne din historie! Vi vil høre fra deg!

 19 kommentarer

Hanne Lisa

07.apr.2011 kl.20:51

Jeg tror IKKE på gud eller noe! :)

Men dømmer ikke de som tror på gud. Alle har sine egne oppfatning av ting og det er bra :)

Rasert

07.apr.2011 kl.22:21

Er heller ikke så veldig troende, men jeg tror på gjenferd/spøkelser. Og når jeg da tenker meg om på dette, så blir jeg nesten tvunget til og tro på noe annet også. Alt i alt så gjør det meg egentlig bare forvirret:-S

Fint innlegg:-)

Emilie Hexeberg

07.apr.2011 kl.22:54

god natt:)

Stine Aarsheim

08.apr.2011 kl.12:17

Sv: Ja, det trur eg du må! :-)

Utruleg bra skrive! Slikt set verkeleg tankane i spinn..

Lykke til med bloggen! :-)

mitsumama

08.apr.2011 kl.12:20

FLOTT blogg!!!! Herlig at noen skriver om viktige temaer. La oss være venner, vi har samme fokus. Stå på! Mamaklem :)

whatthehelldoweknow

08.apr.2011 kl.16:11

Takk for fine tilbakemeldinger, dere! Nå er det helg - men neste uke kommer det flere spennende temaer.

Ha en fin helg i sola!

T&A

Lizzy

08.apr.2011 kl.18:29

Veldig spennende blogg !!! :)

lenalinnea

08.apr.2011 kl.23:32

jeg tror på energier, og at det er mer mellom himmel og jord enn det vi tror. eller rett og slett bare mer på JORDA enn vi tror. jeg tror de døde er med oss hele tiden. har lest en del bøker om dette i sammenheng ved min storebrors død for 3 år siden. har begynt å trodd på at når vi dør så bare "flyttes" vi til en neste energi. grunnen til at det er så vanskelig for de døde å snakke med oss og kontakte oss er fordi vi ikke kan å bruke "evnene" våre. + at det brukes veldig mye energi av de døde for å snakke med oss. har selv opplevd at min bror har tatt kontakt meg meg og svart meg på spørsmål via elektrisitet, lys osv. om det bare er tilfeldighet eller ekte, kan man egentlig ikke vite, men jeg velger å tro at jeg snakket med han. kan også si jeg har FØLT han mange ganger. spesielt den første uken etter at han døde, FØLTE faktisk at han holdt rundt meg. er kanskje vanskelig for folk som ikke har opplevd dette å tro på det, men har man opplevd det VET man det. ble litt langt dette, hhe:p er min mening dette da, bare så det er sagt. fin blogg forresten, meget interessant!

Frida

11.apr.2011 kl.09:25

JEG føler at man skal tror på det man skal, at man ikke skal følge mengden.

- klem frida

Cie !

11.apr.2011 kl.18:37

kjempe bra skrevet <3

Tææn T P N

11.apr.2011 kl.18:41

Brabra skrevet =)

victoriaogmariairen

11.apr.2011 kl.19:35

Men skal tørre og stå frem det men tror på. Men skal ikke være redd for det, eller bli nedtyrkt. Selvom andre mobber mennesker hva dem tror på. Jeg tror selv på engler, Gud, at det er noe mellom himmel og jord, osv. Kan få mange stygge kommentarer om det. Men har heldigvis en mamma som er artenativ og noen venner. Det er så godt og ha sånne venner som tror på det men selv gjør.

Kjempe flott skrevet! :)

Siv

11.apr.2011 kl.23:04

Vil bare si at dette virker som en kul og annerledes blogg, som jeg kommer til å fortsette å lese! :)

whatthehelldoweknow

11.apr.2011 kl.23:14

Siv:

Takk for kjempehyggelig tilbakemelding!! Ingenting som gleder oss mer :)

T&A

Gossip Boy - Vegard

12.apr.2011 kl.01:28

Er noe med det ja, utrolig hvem som får lov til å gi ut låter nå til dags.

Det med religion er noe man aldri kan "gå mett av " å diskuterer, litt slik som narkotikadebatt... Uansett hvor mange ganger man diskuterer dette, blir man aldri ferdig, og man innser etterpå at det var egentlig bortkastet energi.. :)

karinaogsaramichelle

12.apr.2011 kl.10:31

utrolig spennende å fin blogg !! :D

Har dere nettop begynt ?

lena linnea

12.apr.2011 kl.12:53

oppdater!:D

whatthehelldoweknow

12.apr.2011 kl.13:26

karinaogsaramichelle:

Tusen takk for hyggelig kommentar! Ja, bloggen ble vel opprettet i januar - men da vi begge går på skole har det ikke vært tid til så mye skriving. Innleggene våre er skrevet denne siste måneden, og vi håper å kunne fortsette slik!! Kjempegøy med lesere som følger med og kommenterer! Ingenting er vel som en god diskusjon! ;-)

T&A

Ida & Christine

12.apr.2011 kl.14:31

Jeg (Ida) er ateist, mens Christine er litt mer vinglete her og der. Jeg synes det er trist når noen mennesker setter sin religion høyere enn det å leve livet vi har her og nå. Mange fokuserer på mye på hva de tror skjer senere, og glemmer å leve i nåtiden. Når noen også drar det så langt at de dreper i navnet av sine guder (eller sin gud), da mister jeg all forståelse.

Jeg er ingen klar definisjon på hva jeg tror "Gud" er, ettersom jeg ikke tror på noen av dem. Men jeg ser ikke for meg noe fysisk, mer som dere, at det er energi av et slag.

Må bare si jeg liker bloggen deres veldig godt. Bra å se noen ta opp filosofiske og dypere emner. Kommer nok til å både følge med og kommentere her i fremtiden!

Skriv en ny kommentar

whatthehelldoweknow

whatthehelldoweknow

23, Arendal

Velkommen til vår blogg! Her vil du finne emner som er litt utenom "det vanlige". Vi fokuserer mer på samfunnsrelaterte emner, og mer enn gjerne på emner som holdes bak lukkede munner. Enjoy your ride!

Kategorier

Arkiv

hits